Pyöräilyreitit

Pyöräilyreitit lähtevät suoraan oveltamme! 


Alla olevasta linkistä saat avattua Hyvinkään Kaupungin maastopyöräilykartan, josta löydät merkityt maastopyöräilyreitit nimeltä Karhujen Pyörähdys ja Kytömetsän Pyörähdys. Kytäjältä ja Usmista löytyy monia tulentekopaikkoja makkaranpaistoon sekä upeita lampi-ja järvimaisemia. Lähin laavupaikka on Kaksoislammilla, johon pyöräilee noin puolessa tunnissa. Kiiskilampi on upea paikka pulahtaa uimaan.

maastopyorailykartta_2018.pdf (hyvinkaa.fi)

Reittivinkkejä: 

Olemme ottaneet elokuussa 2021 käyttöön, tai niin sanotusti "testiin" Outdooractive-sovelluksen, johon olemme lisänneet pyöräilyreittejä, jotka lähtevät toimipisteeltämme. Sovelluksessa on navigointi-ominaisuus. Lataa siis Outdooractive-sovellus puhelimeesi ja laita reittihakuun Sveitsi Rent, niin pääset reitteihin käsiksi. Sovelluksen toimiminen edellyttää sijaintipalveluiden käyttöönottoa puhelimen asetuksista. Lisäilemme reittejä sovellukseen sitä mukaa, mitä ehdimme niitä ajamaan. Kysy lisää sovelluksesta henkilökunnaltamme. Sovelluksesta löytyy jo mm. reitit Karhujen Pyörähdys, Kytömetsän Pyörähdys ja Rutikanlammen kierto. 
  • Kahden tunnin pyöräily:  Karhujen Pyörähdys (n.15km Sveitsi Rentiltä lähtiessä). Reitin varrella on Kaksoislammit, jossa on laavu ja tulentekopaikka upealla lampimaisemalla. Reitti on helppo ja sopii kaiken tasoisille, mutta todella mäkinen. Jos kaipaat vielä lisähaastetta, niin poikkea reitillä oleva k18 MTB-oikaisu.  
  • Kolmen tunnin pyöräily: Lähde ihailemaan Kiiskilammen upeita maisemia. Kiiskilammelle pääset ajamalla osittain Karhujen Pyörähdys-reittiä ja osittain Kytömetsän Pyörähdys-reittiä. Kiiskilammella on upea tulentekopaikka ja laavu. Kiiskilammella voi pulahtaa laiturilta uimaan! Toinen hyvä vaihtoehto on kiertää Kytömetsän Pyörähdys. 
  • Kuuden tunnin pyöräily: Lähde ajamaan Kytömetsän Pyörähdys tai kierrä kaikki upeat laavupaikat: Kaksoislammit, Kiiskilampi, Iso-Kypärä, Piilolampi, Iso-Haiskari... 
  • Kaipaatko haastetta? Haastavampaa polkua löytyy Iso-Kypärältä. Iso-Kypäränsuo on märkää, pehmeää ja juurakkoista suopolkua. Iso-Kypärän ympäri ajettaessa polku menee liki rantaviivaa pitkin. Sisältää tulipaikan ja laavun. Täältä et selviä kuivin tossuin. Pääset myös Kiiskilammelle ajamalla Iso-Kypärän läpi. Iso-Kypärä soveltuu kuskeille, jolla on jo aikaisempaa maastopyöräilykokemusta. 
    Haastavaa maastoa löytyy myös esimerkiksi Piilolammin ympäristöstä ja K18 MTB-oikaisusta.