Pyöräilyreitit

 

Pyöräilyreitit lähtevät suoraan oveltamme! 


Alla olevasta linkistä saat avattua Hyvinkään Kaupungin maastopyöräilykartan, josta löydät merkityt maastopyöräilyreitit Karhujen Pyörähdys ja Kytömetsän Pyörähdys. Kytäjältä ja Usmista löytyy monia tulentekopaikkoja makkaranpaistoon sekä upeita lampi-ja järvimaisemia. Sveitsissä Härkävehmaansuolla on uusi nuotiopaikka, johon on matkaa toimipisteeltämme alle 1 kilometri. 

maastopyorailykartta_2018.pdf (hyvinkaa.fi)


Reittivinkkejä: 

Outdooractive-sovelluksesta löytyy reitit Karhujen Pyörähdys, Kytömetsän Pyörähdys, Rutikanlammen kierto sekä talvipyöräilyreitti. 
  • Kahden tunnin pyöräily:  Merkitty reitti Karhujen Pyörähdys n.15 km. Reitin varrella on Kaksoislammit, jossa on laavu ja tulentekopaikka upealla lampimaisemalla. Reitti on leveää hiekkatietä ja sopii kaiken tasoisille. Reitillä haastetta kaipaaville on k18 MTB-oikaisu (kierrettävissä).  
  • Kolmen tunnin pyöräily: Lähde ihailemaan Kiiskilammen upeita maisemia. Kiiskilammelle pääset ajamalla osittain Karhujen Pyörähdys-reittiä ja osittain Kytömetsän Pyörähdys-reittiä. Kiiskilammella on upea tulentekopaikka ja laavu. Kiiskilammella voi kesällä pulahtaa laiturilta uimaan! Myös Kytömetsän Pyörähdyksen ehtii ajamaan kolmessa tunnissa, jos reitti on entuudestaan jo tuttu tai jos sinulla on jo jonkin verran aikaisempaa maastopyöräilykokemusta. Reitille tulee mittaa reilu 30km. 
  • Kaipaatko haastetta? Haastavampaa polkua löytyy Iso-Kypärältä. Iso-Kypäränsuo on märkää, pehmeää ja juurakkoista suopolkua. Iso-Kypärän ympäri ajettaessa polku menee liki rantaviivaa pitkin. Sisältää tulipaikan ja laavun. Täältä et selviä kuivin tossuin. Pääset myös Kiiskilammelle ajamalla Iso-Kypärän läpi. Iso-Kypärä soveltuu kuskeille, joilla on jo aikaisempaa maastopyöräilykokemusta. 
    Haastavaa maastoa löytyy myös esimerkiksi Piilolammin ympäristöstä ja K18 MTB-oikaisusta. 
  • Pienille lapsille, jotka ajavat vielä lasten fatbikeilla ilman sähköä: Kytäjän reitit ovat liian raskaita isojen nousujen takia. Suosittelemme pysymään Sveitsinpuiston pyöräreiteillä lähimaastossa ja varaamaan aikaa 1-2 tuntia.