Pyöräilyreitit

Pyöräilyreitit lähtevät suoraan oveltamme! 


Alla olevasta linkistä saat avattua Hyvinkään maastopyöräilykartan, josta löydät mm. reitit Karhujen Pyörähdys, Kytömetsän Pyörähdys ja Hyvinkään Pyörähdys. Kytäjältä löytyy monia tulentekopaikkoja ja laavuja makkaranpaistoon sekä upeita lampi-ja järvimaisemia. Lähin laavupaikka on Kaksoislammilla, johon pyöräilee noin puolessa tunnissa. 

maastopyorailykartta_2018.pdf (hyvinkaa.fi)

Reittivinkkejä

  • Tunnin pyöräily: Lähde pyöräilemään Hyvinkään Hiihtokeskuksen suuntaan. Hiihtokeskuksen vieressä on soramonttu, jonka ympärillä on mukavaa metsäpolkua. Hiihtokeskuksen huipulle pääsee ajamaan pyörällä, ja sieltä aukeaa upeat näkymät Hyvinkään ylle. 
  • Kahden tunnin pyöräily: Lähde ajamaan Kytäjän Karhujen Pyörähdys. Reitin varrella on Kaksoislammit, jossa on laavu ja tulentekopaikka upealla lampimaisemalla. Reitti on helppo ja sopii kaiken tasoisille, mutta jos kaipaat haastetta, niin poikkea k18 MTB-oikaisu. 
  • Kolmen tunnin pyöräily: Lähde ihailemaan Kiiskilammen upeita maisemia. Kiiskilammelle pääset ajamalla osittain Karhujen Pyörähdys-reittiä. Jos kaipaat haastetta, niin aja Kiiskilammelle Iso-Kypärän läpi (vaatii aiempaa maastopyöräilykokemusta). Kiiskilammella on upea tulentekopaikka ja laavu. Kiiskilammella voi pulahtaa laiturilta uimaan (Sveitsi Rentin henkilökunnan iso suositus)!
  • Kuuden tunnin pyöräily: Lähde ajamaan Kytömetsän Pyörähdys tai kierrä kaikki upeat nähtävyydet: Kaksoislammit, Kiiskilampi, Iso-Kypärä, Piilolampi, Iso-Haiskari... lista on loputon. Kuusikin tuntia hujahtaa Kytäjällä äkkiä. 
  • Kaipaatko haastetta? Lähde kokemaan haastavampaa polkua ajamalla Iso-Kypärän ympäri. Iso-Kypäränsuo on märkää, pehmeää ja juurakkoista suopolkua. Iso-Kypärän ympäri ajettaessa polku menee liki rantaviivaa pitkin. Sisältää tulipaikan ja laavun. Täältä et selviä kuivin tossuin. Pääset myös Kiiskilammelle ajamalla Iso-Kypärän läpi. Iso-Kypärä soveltuu kuskeille, jolla on jo aikaisempaa maastopyöräilykokemusta. 
    Haastavaa maastoa löytyy myös esimerkiksi Piilolammin ympäristöstä ja K18 MTB-oikaisusta. 
    Reiteistä näet kuvia ja tunnelmia katsoessasi kuvagalleriaamme: /kuvia