Pyöräilyreitit

 

Pyöräilyreitit lähtevät suoraan oveltamme! 


Alla olevasta linkistä saat avattua Hyvinkään Kaupungin maastopyöräilykartan, josta löydät merkityt maastopyöräilyreitit Karhujen Pyörähdys ja Kytömetsän Pyörähdys. Kytäjältä ja Usmista löytyy monia tulentekopaikkoja makkaranpaistoon sekä upeita lampi-ja järvimaisemia. Lähin laavupaikka on Kaksoislammilla, johon pyöräilee noin puolessa tunnissa. 

maastopyorailykartta_2018.pdf (hyvinkaa.fi)

Reittivinkkejä: 

Outdooractive-sovelluksesta löytyy reitit Karhujen Pyörähdys, Kytömetsän Pyörähdys, Rutikanlammen kierto sekä talvipyöräilyreitit. 

  • Talvipyöräilyreitti lähtee toimipisteeltämme ja kiertää Sveitsin maastoja. Reitin lyhyempi lenkki on 8km ja pidempi lenkki on 15km. Lyhyemmällä lenkillä on reittimerkinnät. Härkävehmaansuon nuotiopaikka sijaitsee alle kilometrin päässä toimipisteeltämme ja talvipyöräilyreitti menee aivan nuotiopaikan kulmilta. Reitti menee myös Sveitsin Hiihtokeskuksen ohi, jossa on viihtyisä rinnekahvio, jossa voi pysähtyä kaakaolle.  Reitti on pääosin leveää tietä, mutta reitiltä löytyy myös kapeampaa metsäpolkua. Reitillä on runsaasti mäkiä. Talvipyöräilyreiteille kannattaa varata aikaa 2 tuntia ja 3 tuntia, jos ajaa pidemmän lenkin ja haluaa pitää taukoa tai laittaa tulet.  Henkilökuntamme opastaa talvipyöräilyreitille. Reitistä on GPX-jälki, jonka voimme lähettää WhatsAppilla. GPX-tiedosto vaatii, että puhelimessa on jokin karttasovellus, jotta reitin saa auki. Talvipyöräilyreitti löytyy myös Outdooractive-sovelluksesta.
  • Kahden tunnin pyöräily:  Karhujen Pyörähdys (n.15km Sveitsi Rentiltä lähtiessä). Reitin varrella on Kaksoislammit, jossa on laavu ja tulentekopaikka upealla lampimaisemalla. Reitti on leveää hiekkatietä ja sopii kaiken tasoisille, mutta reitti on todella mäkinen, joten se voi käydä pienille lapsille liian raskaaksi. Reitillä haastetta kaipaaville on k18 MTB-oikaisu (kierrettävissä).  
  • Kolmen tunnin pyöräily: Lähde ihailemaan Kiiskilammen upeita maisemia. Kiiskilammelle pääset ajamalla osittain Karhujen Pyörähdys-reittiä ja osittain Kytömetsän Pyörähdys-reittiä. Kiiskilammella on upea tulentekopaikka ja laavu. Kiiskilammella voi pulahtaa laiturilta uimaan! Toinen hyvä vaihtoehto on kiertää Kytömetsän Pyörähdys, mutta jos reitti ei ole entuudestaan tuttu ja kartta on hieman hukassa, ei silloin kahvitauolle jää paljoa aikaa ja suosittelemme ajamaan lyhyemmän reitin.
  • Kuuden tunnin pyöräily: Lähde ajamaan Kytömetsän Pyörähdys ja kierrä kaikki upeat laavupaikat: Kaksoislammit, Kiiskilampi, Iso-Kypärä, Piilolampi, Iso-Haiskari... mukaan kannattaa ottaa reilusti evästä :)
  • Kaipaatko haastetta? Haastavampaa polkua löytyy Iso-Kypärältä. Iso-Kypäränsuo on märkää, pehmeää ja juurakkoista suopolkua. Iso-Kypärän ympäri ajettaessa polku menee liki rantaviivaa pitkin. Sisältää tulipaikan ja laavun. Täältä et selviä kuivin tossuin. Pääset myös Kiiskilammelle ajamalla Iso-Kypärän läpi. Iso-Kypärä soveltuu kuskeille, joilla on jo aikaisempaa maastopyöräilykokemusta. 
    Haastavaa maastoa löytyy myös esimerkiksi Piilolammin ympäristöstä ja K18 MTB-oikaisusta. 
  • Pienille lapsille, jotka ajavat vielä lasten fatbikeilla: Kytäjän reitit ovat ehkä liian raskaita isojen nousujen takia. Suosittelemme pysymään Sveitsinpuiston pyöräreiteillä lähimaastossa ja varaamaan aikaa 1-2 tuntia.